12 Temmuz 2008 Cumartesi

Dedektiflerin en gözdesi, Holmes.

Geçen hafta Columbia Pictures İngiliz aktör Sacha Baron Cohen’in yeni komedi filminde tüm zamanların en meşhur dedektifi Sherlock Holmes’ü canlandıracağı açıklanmıştı. Henüz ismi belirlenmeyen komedi filminde Cohen, Sherlock Holmes’ü, Will Ferrell ise yardımcısı Watson’ı canlandıracak. Senaryosunu Etan Cohen’ın kaleme aldığı filmin yapımcılığını Judd Apatow ile Jimmy Miller üstlenecek.
İkinci proje ise Guy Ritchie’nin. Yönetmen projesinde Holmes’ü canlandırması için ünlü aktör Robert Downey Jr.’a teklif götürdü.
Sinema sektörü yayın organı Hollywood Reporter’ın haberine göre sinema dünyasında bu yazın gözde ismi Sherlock Holmes oldu.
Holmes ile ilgili ikinci proje Madonna’nın İngiliz yönetmen eşi Guy Ritchie’nin imzasını taşıyor. Filmde, son olarak Demir Adam-Iron Man adlı yapımda izleyiciyle buluşan Robert Downey JR’ın Sherlock Holmes’ü canlandırması düşünülüyor.
The Warner Bros.’a ait olan filmin çekimlerine sonbaharda başlanması planlanıyor. Yapımcılığını da Robert Downey Jr.’ın eşi Susan Downey’nin üstleneceği film, 2010 yılında seyirciyle buluşacak.
Sir Arthur Conan Doyle tarafından yaratılan Sherlock Holmes’ün ilk öyküsü, 1887 yılında ‘’Kızıl Soruşturma’’ adıyla yayımlandı.
Dedektif kahramanlar içinde en çok tanınanı olan Sherlock Holmes, olayları gözlem yoluyla ve sorduğu soruların cevaplarını birleştirerek çözmesiyle tanındı. Ortağı Watson ile birlikte her türlü ipucunu değerlendiren Holmes, sigara izmaritlerinden el yazılarına, ayak izlerinden yiyeceklere kadar her türlü delili mercek altına almasıyla ünlü oldu.
Ortağı Watson ile zaman zaman tatlı atışmalarıyla da ünlenen Sherlock Holmes, kendi dönemi için garip zevkleri bulunan bohem bir karakterdi.
Usta bir eskrimci olan, çok iyi keman çalan Holmes, kendiyle övünmeyi de kimi zaman uç noktalara vardırdı. Scotland Yard dedektifleri tarafından bilgisine ve olayları çözmedeki yeteneğine sık sık başvurulan Holmes’ün sonraki yıllardaki maceralarında kendinden daha zeki ve yetenekli olan ağabeyi de yer aldı.

Kaynak:http://www.taraf.com.tr/haber.asp?id=12325

Hiç yorum yok :