12 Temmuz 2008 Cumartesi

Hercule Poirot'un Fiziksel Özellikleri

Arkadaşı Arthur Hastings Hercule Poirot'u şöyle tanımlıyordu:




"Boyu 1.60'dan birazca fazlaydı; ama kendini büyük bir asaletle taşıyordu. Kafası tam anlamıyla yumurta biçimindeydi; ve onu her zaman bir tarafa yatırıyordu. Bıyıkları çok sert ve askeriydi.
Yüzündeki herşey kapalı olsa da, bıyığının uçları ve kırmızı burnu görünebiliyordu.

Elbisesinin düzeni inanılmazdı. İnanıyorum ki bir toz zerresi onu bir kurşundan daha fazla yaralar.
Fakat bu ilginç, giyimine dikkat eden adam, hafifçe topallıyordu; zamanın en fazla takdir edilen Belçikalısıydı."


Aslında Poirot'un topallamasından ilerideki kitaplarda bahsedilmedi.

Poirot'un saçları siyahtı; ve yeşil gözleri parlak bir fikre ulaştığında "bir kedininki gibi" diye tanımlandı.

Genellikle ayakkabılarından rugan siyah sivri uçlu diye bahsedilir.

Poirot'un denize alerjisi vardı.(Nil'de Ölüm)

Poirot çok dakikti.


Dedektiflerin en gözdesi, Holmes.

Geçen hafta Columbia Pictures İngiliz aktör Sacha Baron Cohen’in yeni komedi filminde tüm zamanların en meşhur dedektifi Sherlock Holmes’ü canlandıracağı açıklanmıştı. Henüz ismi belirlenmeyen komedi filminde Cohen, Sherlock Holmes’ü, Will Ferrell ise yardımcısı Watson’ı canlandıracak. Senaryosunu Etan Cohen’ın kaleme aldığı filmin yapımcılığını Judd Apatow ile Jimmy Miller üstlenecek.
İkinci proje ise Guy Ritchie’nin. Yönetmen projesinde Holmes’ü canlandırması için ünlü aktör Robert Downey Jr.’a teklif götürdü.
Sinema sektörü yayın organı Hollywood Reporter’ın haberine göre sinema dünyasında bu yazın gözde ismi Sherlock Holmes oldu.
Holmes ile ilgili ikinci proje Madonna’nın İngiliz yönetmen eşi Guy Ritchie’nin imzasını taşıyor. Filmde, son olarak Demir Adam-Iron Man adlı yapımda izleyiciyle buluşan Robert Downey JR’ın Sherlock Holmes’ü canlandırması düşünülüyor.
The Warner Bros.’a ait olan filmin çekimlerine sonbaharda başlanması planlanıyor. Yapımcılığını da Robert Downey Jr.’ın eşi Susan Downey’nin üstleneceği film, 2010 yılında seyirciyle buluşacak.
Sir Arthur Conan Doyle tarafından yaratılan Sherlock Holmes’ün ilk öyküsü, 1887 yılında ‘’Kızıl Soruşturma’’ adıyla yayımlandı.
Dedektif kahramanlar içinde en çok tanınanı olan Sherlock Holmes, olayları gözlem yoluyla ve sorduğu soruların cevaplarını birleştirerek çözmesiyle tanındı. Ortağı Watson ile birlikte her türlü ipucunu değerlendiren Holmes, sigara izmaritlerinden el yazılarına, ayak izlerinden yiyeceklere kadar her türlü delili mercek altına almasıyla ünlü oldu.
Ortağı Watson ile zaman zaman tatlı atışmalarıyla da ünlenen Sherlock Holmes, kendi dönemi için garip zevkleri bulunan bohem bir karakterdi.
Usta bir eskrimci olan, çok iyi keman çalan Holmes, kendiyle övünmeyi de kimi zaman uç noktalara vardırdı. Scotland Yard dedektifleri tarafından bilgisine ve olayları çözmedeki yeteneğine sık sık başvurulan Holmes’ün sonraki yıllardaki maceralarında kendinden daha zeki ve yetenekli olan ağabeyi de yer aldı.

Kaynak:http://www.taraf.com.tr/haber.asp?id=12325

10 Temmuz 2008 Perşembe

How I met with Agatha Christie's Books?

I think, I was attending the second year of high school. A friend of mine, who was sitting next to me, was reading a novel. I just asked:
- What is its name?
He replied:
-"Ten Little Niggers" coldly. I thought he was impressed by the book.
-"Who is the author?" I asked.
- Agatha Christie.
-Yeah, this man, I said unknowingly.
He said :
-She is not male, but female .
At the same time, he showed me the back side of book. I just scared when I saw Christie's old and horrible face.

Then, my friend asked me for finding the murderer in the book. I guessed from the information that are given at the very early pages. Yet I was wrong.

Then, my curiosity about the killer drove me reading Ten Little Nigger. Obviously, as a masterpiece of Agatha, the book has made a very great effect on me, it was the nicest detective book, I ever read. And now Agatha became my favourite author.